Skip to content

Sorgbinderi

Vi hjälper er med Sorgbinderi

 
Kondoleans

Att ge en kondoleansbukett innebär att man deltar i de anhörigas sorg när någon gått bort. Man kan framföra sina kondoleanser personligen till de närmast anhöriga eller skicka blommor.

Har du svårt att veta vad du ska skriva på kortet så hjälper våra florister gärna dig med förslag.

Begravningsblommor

Att med begravningsblommor visa sitt deltagande i samband med begravning är en tradition som härstammar från 1600-talet. Begravningsblommor kan hjälpa de anhöriga att göra ett tungt avsked till en lite ljusare åminnelse av den bortgångnes betydelse för andra, och göra känslan av att stå ensam kvar något mindre.

Det finns olika typer av begravningsblommor och man kan idag använda så gott som alla sorters snittblommor som begravningsblommor. Prata gärna med våra duktiga florister så hjälper de er med detta.

Handblomma

Handblomman består vanligen av en enstaka blomma och en grön kvist. Om du inte vet vilken blomma du ska välja, välj då något som du själv tycker är fint. Det är vad blomman symboliserar som är viktigt- att du hedrar den avlidne med en blomma vid avskedet. Vilken sort eller färg har egentligen ingen betydelse. Om den avlidne älskade tulpaner är det en fin gest att lägga just en tulpan på kistan vid avskedet.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan om sorgbinderi

Önskar ni beställa blommor till en begravning? Skicka in förfrågan nedan så tar vi kontakt med dig inom kort.