Skip to content

Växtförslag

Vi hjälper er med Växtförslag

Är du osäker på vilken häck du ska plantera? Önskar du hjälp med att välja träd eller vilka växter som passar för skugga eller gassande sol? Vi hjälper gärna till med den grönskande delen i din trädgård.

 

Rätt växt på rätt plats

Alla växter har olika egenskaper och kräver därmed olika förutsättningar för att trivas. En genomtänkt plantering blir lättskött och bara vackrare med tiden som går. Med rätt växt på rätt plats undviks dessutom onödiga utbyten av dyra växter som vissnat. Att kunna skapa en rabatt som blommar en visst årstid, trivs i ett soligt eller skuggigt läge kräver växtkunskap. Prata med vår kunniga personal i trädgården som gärna hjälper dig att välja ut vilka träd, buskar och perenner som passar för just din trädgård. Vi erbjuder också analys av din trädgård. Läs mer här

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi analyserar växtplatsen och ger förslag på växter som går hand i hand med dina preferenser. Förslagen presenteras med inspirerande bilder och en växtlista med både svenska och vetenskapliga namn. Vid behov tar vi fram en planteringsplan som visar vart vilka växter ska planteras. Allt detta blir ett komplett underlag för plantskola och trädgårdsmästare.

Vi kan även ta fram en skötselplan för hur trädgården ska skötas, månad för månad samt ett förslag på hur du kan ljussätta dina träd, buskar och rabatter.

Välkommen att kontakta oss idag!

Vill du veta mer eller har du frågor?

Vi svarar gärna på din frågor. Ring oss så kan vi hjälpa dig med just din förfrågan!

Bürgers Växtgård

Hos oss på Bürgers har vi under ett stort antal år samlat växter för de framtida Svenska trädgårdarna. Stor vikt har lagts på bra material, både när det gäller kvalité och ursprung. Idag har vi leverantörer över hela Europa som med hjälp av ett stort kunnande och ett gott samarbete hjälper oss med vårt stora sortiment av både inne- och utomhusväxter.

I sortimentet finner du många udda och ovanliga växter men också de allra vanligaste och mest populära sorterna. Under mer än 15 år här på växtgården har vi sett ett ökat intresse för våra specialiteter som t.ex Magnolia, Dvärgbarrväxter, Buskar, Träd och perenner – Ja, egentligen finns det ett stort intresse i alla grupper av våra specialväxter.

Med hjälp av vår duktiga personal har vi också under de senaste åren arbetat vidare med en stor avdelning inomhus där du hittar mängder av blommande och gröna växter tillsammans med antika möbler och inredningsprylar. Dessutom hjälper vår blommsterbinderiavdelning dig gärna med läckra buketter, häftiga arrangemang eller att skicka blommor över hela världen.